Харківський студент ошукав співгромадян на 200 тис. грн (фото)

Працівники поліції викрили 20-річного молодика, студента одного з місцевих навчальних закладів. Встановлено, що хлопець мав спільника, особу якого наразі встановлюють, інформують Патріоти України.

Під виглядом співробітника служби безпеки банку зловмисники телефонували клієнтам та повідомляли неправдиву інформацію стосовно операцій із їх банківськими картками. Не підозрюючи про злочинні наміри співрозмовника, громадяни повідомляли інформацію щодо своїх банківських карток (номера, пін-коди) або самостійно перераховували грошові кошти на реквізити, заздалегідь повідомлені шахраями.

Частину отриманих шахрайством коштів молодик знімав готівкою, інші перераховував на заздалегідь підготовлені банківські картки. "Для конспіративності вчинюваних шахрайських дій зловмисник вводив в оману своїх знайомих та використовував їх банківські картки під надуманими приводами", — додали в поліції.

Молодику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Плата за викрутаси Ф'юрі: Олександр Усик втратить титул на абсолютного чемпіона світу - ЗМІ

понеділок, 20 травень 2024, 8:56

Багаторазові переноси британцем дати поєдинку з українцем призвели до хаосу в графіку захисту Олександром здобутих до того чемпіонських поясів. Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazee...

"Ми не встигаємо все відновити, відбудувати": Експерт пояснив, чи будуть блекаути влітку і на що очікувати взимку

понеділок, 20 травень 2024, 8:50

Відключення світла влітку якщо і будуть, то ймовірно, не перевищуватимуть двох годин на день. А от ситуація з електропостачанням взимку буде набагато складнішою. Про це заявив експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук, передає "Громадськ...