Хіти тижня. 2 мільйони років: Знахідка століття - вчені шокували заявою про вік людства

50 років тому на тому ж місці вчені виявили кістки, які на той час визнали найдавнішими в історії. Там знаходилися частини тазової кістки, кісточки фаланг пальців і черепа.

Там знаходилися частини тазової кістки, кісточки фаланг пальців і черепа / фото: Yuga.ruНа березі острова Туркана в Кенії вчені-археологи викопали найдавніші в історії останки людини, що жила на Землі близько 2 мільйони років тому, повідомляють Патріоти України . Унікальне відкриття було зроблено в тому ж місці, де 50 років тому вчені виявили кістки, які на той час визнали найдавнішими в історії. Серед нових останків були частини тазової кістки, кісточки фаланг пальців і черепа.

Нововиявленою кістках понад 1,8 мільйона років

"Ми визначили, де саме біля берегів озера Туркана майже півстоліття тому знайшли фрагмент черепа KNM-ER 2598, і провели в цьому місці повторні розкопки, в результаті чого знайшли кісточки пальців і частина кісток таза. Чи не можемо сказати точно, чи належали вони того ж індивіду, що і частина черепа, проте їх пристрій однозначно говорить, що їхній власник був вкрай древнім Homo erectus."

Відзначається, що Homo erectus вважаються винахідниками перших складних знарядь праці і першовідкривачами вогню. Надалі вони покинули африканський континент і розійшлися по всьому Старому Світу. Ізотопний склад шарів, взятих на місцевості, підтвердив, що вік KNM-ER 2598 дійсно перевищує 1,86 мільйона років. Таким чином, саме Африка є "рідний" країною для всіх представників Homo erectus.


figure6

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...