Хіти тижня. "А ти, худобо, звідки?": Відомий журналіст розповів про свою резонансну поїздку до Криму (відео)

Дроздов порадив кримчанам сісти на поїзд через Керченський міст і відправитися у Росію.

Кримський півострів ще з початку нульових років перебував під серйозним впливом російської культури. Місцеве населення ментально не асоціювало себе з Україною і було носієм, швидше, місцевої або російської ідентичності. Про це заявив львівський журналіст Остап Дроздов у інтерв'ю блогеру Сергію Іванову, передають Патріоти України.

За словами Дроздова, йому вдалося побувати в Криму на початку нульових років. І вже в ті часи було помітно, що ситуацію там контролює Росія. Причому це було помітно за масштабами поширення російської культури на півострові.

"Перша моя поїздка в Крим була ще на початку нульових років і я тоді зрозумів, що це взагалі не Україна. Це було в 2002 чи 2003 році – я відразу зрозумів, що це вже віддано на відкуп і все з цим зрозуміло. Але коли якийсь водій або таксист у себе на лобовому склі триколор тримає, коли там всі бігборди з російськими триколорами, з російським порядком денним, з концертами, російською масовою культурою... І це все було настільки декоровано Росією, що навіть люди, які чули мій неповторний галицький акцент завжди казали: "О, видно, що ви з України приїхали", - зазначив журналіст.

Дроздов в такі моменти задавався риторичним питанням. "– А ти, худоба, звідки? – У мене завжди було таке питання", – сказав він під час бесіди.

Після цієї поїздки Дроздов категорично відмовився від відвідин Криму. "І вже тоді я сказав, що моєї ноги там не буде. По-перше, брудно. По-друге, ворожий простір. Мої вуха не можуть чути цей треш. Мої очі не можуть бачити цю москальню. Мене це все нервує і я сказав: "Боронь Боже, щоб я туди поїхав", - говорить Дроздов, стверджуючи, що в ті роки дешевше було відпочити за кордоном.

Наостанок він жорстко прокоментував результат анексії Криму Росією. "Вони зайшли у свою історичну Батьківщину. От нехай цілують той керченський поїзд і нехай на ньому ж туди і їдуть", - підкреслив Дроздов.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...