Хіти тижня. "Але берегтися все одно треба": Комаровський повідомив про стійких до коронавірусу людей

Існують індивідуальні особливості місцевого імунітету.

Лікар Євген Комаровський розповів про людей, які можуть уникнути зараження COVID-19 навіть при тісному контакті з інфікованим, передають Патріоти України.

«Величезна кількість людей тісно контактує з людиною, у якої є всі симптоми коронавіруса, але не захворіють. Є таке явище - місцевий імунітет. Це захисні властивості слизових оболонок. Тобто на поверхні слизових оболонок носа, носоглотки, гортані, бронхів, виділяється слиз», - заявив Комаровський на своєму YouTube-каналі.
Медик пояснив: на слизових оболонках знаходяться секреторні імуноглобуліни. Саме вони можуть знешкодити віруси, які вторгаються в організм. При цьому Комаровський підкреслив, що слизові оболонки не повинні пересихати. В іншому випадку вони втрачають свої захисні функції.
Крім цього, доктор звернув увагу і на те, що існують індивідуальні особливості місцевого імунітету: «Це не заперечує того факту, що всім треба бути обережними. Але головне, що ви повинні розуміти: якщо ви часто хворієте ГРВІ, то одна з ваших найголовніших проблем - це проблема місцевого імунітету».

У Запоріжжі підлітки-акробати зірвались з висоти під час виступу в цирку: Поліція розповіла подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 16:15

Правоохоронці встановлюють обставини нещасного випадку в Запорізькому державному цирку. Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, передають Патріоти України. Ситуація сталася під час виконання гімнастич...

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...