Хіти тижня. Американські вчені знайшли спосіб 100% лікування раку та метастаз

Новий препарат не має побічних ефектів і залишається ефективним навіть при повторному лікуванні.

Американські вчені з університету Іллінойса заявили, що знайшли спосіб вбивати до 100% клітин пухлин молочної залози. Новий препарат ErSO також знищує метастази. Про це написали в журналі Science Translational Medicine, повідомляє Illinois.edu, передають Патріоти України.

Досліди на гризунах продемонстрували, що нові ліки добре переноситься навіть у великих дозах. За кілька днів після початку терапії ракові клітини скорочувалися більш ніж на 99%.

При цьому вчені заявили, що препарат не має побічних ефектів і залишається ефективним навіть при повторному лікуванні.

Правда, новий метод тільки планується випробувати на людях. Також в планах дізнатися, як він впливає на інші типи раку.

Скріншот заявки про винахід з анотацією: sciencemag

Анотація (sciencemag)

Метастатичний рецептор естрогену α (ERα) - позитивний рак молочної залози в даний час невиліковний. Прагнучи орієнтуватись на ці стійкі до лікарських речовин раки, ми повідомляємо про відкриття сполуки, званої ErSO, яка активує очікуваний розгорнутий білковий відповідь (a-UPR) та індукує швидкий та селективний некроз ERα-позитивних клітинних ліній раку молочної залози in vitro. Потім ми тестували ErSO in vivo на декількох доклінічних ортотопічних та метастазованих моделях мишей, що несуть різні ксенотрансплантати людських ліній раку молочної залози або пухлин молочної залози, отриманих пацієнтом. На кількох ортотопічних моделях лікування ErSO, яке проводили перорально або внутрішньочеревно протягом 14-21 днів, викликало регресію пухлини без рецидивів. У моделі клітинної лінії метастазування в хвостову вену ErSO також був ефективним для індукування регресу більшості метастазів у легенях, кістках та печінці. Лікування ErSO викликало майже повну регресію метастазів у мозок у мишей, які несли ксенотрансплантати внутрішньочерепної клітинної лінії раку молочної залози людини. Пухлини, які не зазнали повної регресії та відмови, залишались чутливими до лікування за допомогою ErSO. ErSO добре переносився у мишей, щурів та собак у дозах, що перевищували необхідні для терапевтичних реакцій, і мало або зовсім не впливав на нормальні мишачі тканини, що експресують ERα. ErSO опосередковував свої протиракові ефекти шляхом активації a-UPR, припускаючи, що активація захисного шляху пухлини може спричинити регресію пухлини. і собакам у дозах, що перевищували необхідні для терапевтичних реакцій, і мали незначний або зовсім не впливали на нормальні мишачі тканини, що експресують ERα. ErSO опосередковував свої протиракові ефекти шляхом активації a-UPR, припускаючи, що активація захисного шляху пухлини може спричинити регресію пухлини. і собаки у дозах, що перевищували необхідні для терапевтичних реакцій, і мали незначний або зовсім не впливали на нормальні мишачі тканини, що експресують ERα. ErSO опосередковував свої протиракові ефекти шляхом активації a-UPR, припускаючи, що активація захисного шляху пухлини може спричинити регресію пухлини.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...