Хіти тижня. Археологи виявили загадкове поховання воїна, що жив 1 500 років тому (фото, відео)

У Великій Британії на полі в Беркширі поблизу Марлоу археологи виявили останки англосаксонського воїна, якого назвали "грізним воїном''. Вчені заявили, що воїн жив у 6 столітті нашої ери, Патріоти України.

Поховання воїна залишалося невідкритим понад 1400 років, поки його не знайшли в 2018 році Сью та Міч Вашингтон за допомогою металошукача на вершині пагорба. Разом з останками воїна виявили вишукано прикрашені ножни, декілька дорогих предметів розкоші, списів та скляних посудин.

Дослідники кажуть, що це було перше подібне відкриття в басейні середини Темзи - області, яку експерти не часто досліджують на відміну від Верхньої Темзи та Лондона. Після виявлення могили "грізного воїна" археологи з Університету Редінга та місцеві волонтерські групи в серпні цього року провели двотижневі розкопки місця.

Фахівець з ранньовічної археології доктор Габор Томас сказав, що воїн був високим і міцним у порівнянні з чоловіками того часу, додавши, що "він був би вражаючою фігурою навіть сьогодні". "Характер його поховання та місце з видом на Темзу свідчать про те, що він був шанованим лідером місцевого племені", - пояснив Томас.

За словами науковця, знахідка дійсно є унікальною - вони очікували знайти "якесь англосаксонське поховання", але її вік і значимість перевершили всі очікування археологів.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...