Хіти тижня. Археологи зробили сенсаційне відкриття про стародавніх людей

Під час розкопок у Греції вчені виявили останки людей, які населяли острів Наксос близько 200 000 років тому. До нині вважалося, що він був заселений лише 9 000 років тому.

Зроблені відкриття ставлять під сумнів теорії пересування людини в Середземноморському регіоні та маршрути, за якими наші предки прийшли з Африки в Європу, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Група вчених археологічного проекту Stelida Naxos довели, що територію острова заселяли неандертальці та інші ранні види людини. Попередні дослідження вважали, що першими людьми на Наксосі були вже сучасні люди виду Homo sapiens.

Аргументом на користь цієї теорії було те, що для переміщення людей потрібні були кораблі, які неандертальці нібито не були в силах спорудити.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...