Хіти тижня. Автівки просто плавляться на сонці: У Кувейті температура піднялася вище 70 градусів (відео)

Аномальне потепління накрило країни Аравійського півострова, де за останній тиждень було встановлено декілька температурних рекордів. Так, наприклад, в Кувейті весь тиждень стовпчики термометрів не падають нижче +50 градусів за Цельсієм, а у вівторок температура піднялася до немислимих +73 градусів, передають Патріоти України.

Як пише видання Khaleej Times, фахівці метеорологічного департаменту Кувейту заявили, що в останні дні червня в населеному пункті Ель-Джахра температура досягла +53 градусів, а в Аль-Нувайсібе вона піднялася до +52 градусів.
У департаменті також попередили, що до кінця тижня збережеться спекотна температура і стовпчики термометрів сягнуть +50 градусів. Зазначається, що аномальне потепління в регіоні поширюється з початку червня і, орієнтовно, закінчиться в перших числах вересня.
Видання Gulf News повідомляє, що на тлі підвищення температури в деяких великих містах жителі залишилися без електроенергії, так як енергетична система країни не справляється. Влада звернулася до населення з закликом скоротити споживання енергії і замінити старі кондиціонери, так як вони дають сильне навантаження на мережу.
У соціальних мережах з'явився ролик, зроблений мешканцям Кувейту. На ньому видно, як через сильну спеку плавляться автомобілі та інші пластикові та металеві предмети, що знаходяться під прямим сонцем. Крім того, на відео видно, як чоловік з електронним термометром виміряв температуру в тіні і під відкритим сонцем. Прилад показав +54 і +72 градуси, відповідно.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...