Хіти тижня. Бактерій більше, ніж у туалеті: Фахівці назвали найбрудніше місце в авто

У дослідженні порівняли десять автомобілів: сімейні автівки, автомобілі класу люкс і робочі мікроавтобуси.

Карантинний 2020 рік став часом, коли ми дізналися про віруси, мікроби і гігієну більше, ніж будь-коли раніше. А тому з позитивом можна зазначити той факт, що більшість з нас виробила нові звички у своєму повсякденному житті. Однак є ще одна область нашого щоденного життя, де ми не звикли до звичайних процедур прибирання і дезінфекції. Йдеться про автомобілі. У нещодавньому дослідженні компанії "Порівняйте ринок" британські фахівці виявили п’ять найбрудніших частин салону автомобіля, повідомляють Патріоти України із посиланням на The Drive.

Дослідження включало тестування десяти різних автомобілів з використанням високоякісних тампонів для поверхневих випробувань та обчислювальних систем для визначення відносних світлових одиниць (RLU). Потім показник RLU порівнювали з кількістю аденозинтрифосфату (АТФ), зібраного під час мазка - чим брудніша випробовувана зона, тим більша кількість АТФ дає більший показник RLU.

У дослідженні порівняли десять автомобілів: сімейні автівки, автомобілі класу люкс і робочі мікроавтобуси. Кожен з них був перевірений в наступних місцях: перемикач передач, індикаторні ручки, кермо, ремінь безпеки та сидіння водія, ручка внутрішніх дверей, лобове скло, стерео/сенсорний екран та дзеркало заднього огляду. Експерти також перевірили сидіння унітазу в офісі, щоб порівняти рівень бактерій.

Результати дослідження показали, що найбруднішою областю автомобіля є стереосистема - показник RLU там був на 371 відсоток бруднішим, ніж офісне сидіння для унітазу. На другому місці - перемикач передач, який показав RLU на 331 відсоток вище, ніж туалет. Наступні сходинки антирейтингу зайняли сидіння, кермо і ручне гальмо.

Результати цього тесту також показали, що салон сімейного автомобіля може бути вдвічі бруднішим за робочий фургон. Так, покритий пилом гіпсокартону робочий мікроавтобус був чистішим, ніж новий позашляховик Lexus з двома автокріслами ззаду. Дослідження стало корисним нагадуванням всім про важливість прибирання і дезінфекції у своїх автомобілях.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...