Хіти тижня. Батьки, будьте уважними: З'явилися подробиці загибелі дівчинки, яку убила гойдалка (фото)

У Бершаді на Вінниччині на дитячому майданчику смертельно травмувалася 9-річна Анастасія. Гойдаючись, дівчинка впала. А коли піднімалась - її по голові ударило гойдалкою.

Дитячий ігровий майданчик у місті Бершадь Вінниччини, на якому загинула 9-річна Анастасія Мартинюк, відкривали позаторік для дітей з обмеженими можливостями. Його встановили біля інфекційного відділення рай лікарні за спільні гроші районного, обласного бюджетів. Також 30 тисяч гривень дав нардеп Микола Кучер. На відкритті був він та районне і обласне керівництво, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Втім, майданчику раділи усі діти, які прийшли на відкриття. З поміж інших атракціонів встановили гойдалку з пандусом, яка 8 квітня смертельно травмувала Анастасію.

Гойдалку змонтували для дітей на інвалідних візках. У них вони мали заїжджати і кататися. Попереджувальні таблички не встановили. То ж на ній масово гралися звичайні діти. Приходили зі школи, яка розташована поряд.

"Наступного дня навіть не обтягнули стрічкою. Сліди крові не засипали. Зайшла до голови адміністрації Івана Стефанцова. Саме він відкривав той майданчик. Передала від дитини дві цукерки, - згадує бабуся загиблої дівчинки Олена Грицик. - Кажу, що хотіла б почути слова співчуття з приводу загибелі дитини. Ніхто навіть не прийшов. Не написали, що ці гойдалки для дітей на візках. Натомість у відповідь він сказав: "Ви виховуйте правильно своїх дітей". Навіть з-за столу не вийшов".

В день трагедії Анастасія Маринчук пішла з мамою, молодшими братом і сестрою в магазин по хліб. Дівчинка захотіла покататися на гойдалці. Залізла туди з братиком.

Під час розгойдування послизнулась на слизькій металевій поверхні і випала. В ту мить важка гойдалка з усієї сили вдарила дитину. Вона отримала важку черепно-мозкову травму.

"Закривавлену дитину мати потаскала на руках в реанімацію. Кажуть лікарі, шансів не було. Якби висота гойдалки від землі була більшою ніж 10 сантиметрів, то може оминули б трагедію, - говорить жінка. - Хірург сказав, що це вже не вперше діти травмуються на цих гойдалках. Там є ще одна. Не одну дитину шили і складали після травм на майданчику.

Рідних цікавить, хто понесе відповідальність. Кажуть винні будуть покарані.

На час слідства гойдалку опечатали.

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...

"Крім борделю, ніде не побачите": У Швеції телеведуча назвала українок повіями, і відмовилась вибачатись за свої слова

вівторок, 19 березень 2024, 0:55

Посольство України у Швеції закликало журналістку публічно вибачитися перед українками, на що та відповіла, що їй немає за що вибачатися. . У Швеції журналістка Елаф Алі під час ефіру розважальної програми "IFS — invandrare för svenskar" на національн...