Хіти тижня. Бацька догрався у невір'я: ВООЗ порадила Білорусі готуватися до найгіршого сценарію з COVID-19

Представники ВООЗ також рекомендували скасувати всі масові заходи, включно із запланованим на 9 травня військовим парадом.

Всесвітня організація охорони здоров’я звернулася до влади Білорусі із закликом готуватися до несприятливого розвитку ситуації з епідемією коронавірусної інфекції. Про це йшлося 11 квітня в Мінську на зустрічі групи експертів ВООЗ із журналістами, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За результатами вивчення ситуації фахівці дійшли висновку, що епідемія в Білорусі перейшла в більш небезпечну фазу, заявив керівник групи Патрік О'Коннор. Він рекомендував білоруській владі підготувати лікарні для прийому інфікованих. Представники ВООЗ також рекомендували скасувати всі масові заходи, включно із запланованим на 9 травня військовим парадом.

Міністерство оборони Білорусі раніше 11 квітня заявило, що «навіть не розглядає» можливість скасування або перенесення параду.

Міністр охорони здоров’я Білорусі Володимир Каранік після прес-конференції експертів ВООЗ і всупереч їхнім рекомендаціям, заявив, що країна не потребує запровадження широких карантинних заходів. За словами Караніка, «обмежувальні заходи не приведуть до ліквідації захворювання».

З початку квітня в Білорусі, за офіційними даними, число інфікованих зросло більш ніж у 10 разів. Підтверджено діагнози у 2226 людей, серед них понад 300 медиків. Більш як 20 людей померли.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко поки не коментував висновки, оприлюднені в Мінську експертами Всесвітньої організації охорони здоров’я.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...