Хіти тижня. Бережіться! Магнітна буря накриє Землю вже в найближчі дні

Магнітна буря стане причиною погіршення самопочуття вже зовсім скоро. Фахівці назвали нові дати в жовтні, коли варто знизити фізичну активність і поберегти своє здоров'я, передають Патріоти України.

Вчені розповіли, що у Сонця розпочався новий 11-річний період активності, а це загрожує сильними спалахами та магнітними бурями. Перша декада жовтня буде цілком спокійною, а друга почнеться з бурі середньої інтенсивності. Про це йдеться в матеріалі порталу Meteoprog.

Перший спалах очікується 11 жовтня, за даними фахівців, він буде середньої активності. Можливі головні болі, погіршення самопочуття, сонливість і дратівливість. Також є ймовірність загострення хронічних хвороб і порушення сну.

У третій декаді жовтня очікується сильна і затяжна магнітна буря. 20-21, а також 25 числа коливання будуть незначними і їх відчують тільки люди, схильні до метеочутливості. А ось 22-24 жовтня Землю накриє сильною магнітною бурею, яку відчують навіть ті, хто не схильний до впливу геомагнітної обстановки та перепадів погоди. Пік цієї магнітної бурі очікується 23 жовтня.

Як пояснили фахівці, у Сонця розпочався новий 11-річний цикл активності. А це означає, що в найближчі роки періоди геомагнітної активності будуть більш частими явищами та затяжними. Пік сонячної активності прогнозується на липень 2025 року. І хоча за даними вчених, цей період активності має стати помірним, є ризик сильного впливу не тільки на здоров'я людей, але і на роботу електронних технологій.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...