Хіти тижня. Бережіться! Медики назвали причину, яка може в 12 разів підвищити ризик смерті від COVID-19

Пацієнти з коронавірусною інфекцією та супутніми хронічними захворюваннями частіше страждають від серйозних ускладнень для здоров’я, пов'язаних із зараженням. Крім цього, такі люди вшестеро частіше потребують госпіталізації і в 12 разів частіше помирають після COVID-19. Про це йдеться у звіті Центру з контролю та профілактики захворювань (CDC) США, передають Патріоти України.

Серед найпоширеніших хвороб медики називають діабет, захворювання легень і серцево-судинні.Зазначається, що для звіту CDC вивчив дані щодо 1,7 мільйона випадків інфікування коронавірусом. Приблизно у 287 320 пацієнтів, а це майже 22% від загальної кількості, раніше були виявлені хронічні захворювання.

Так, до 32% хворих мали серцево-судинні захворювання, 30% хворіли на діабет і майже кожен п'ятий мав захворювання легень.

Тоді як серед менш поширених хронічних недуг у разі коронавірусу медики зауважили захворювання печінки, імунодефіцитні, а також неврологічні порушення. Водночас у чоловіків такі проблеми зі здоров'ям спостерігалися частіше, ніж у жінок.

За словами дослідників, кількість госпіталізацій серед таких заражених COVID-19 була вшестеро вищою: 45,4% було госпіталізовано проти 7,6%, у кого не було захворювань.

Смертність же перевищувала у 12 разів: помирало 19,5% заражених пацієнтів із хронічними хворобами й до 1,6% тих, у кого їх не було.

З огляду на це в CDC говорять, що лікарі та інші медичні працівники повинні приділяти пильну увагу пацієнтам з супутніми захворюваннями, щоб вони не призвели до ще більших наслідків для їхнього здоров'я.

"Спостереження на всіх рівнях уряду та його постійна модернізація мають вирішальне значення для моніторингу тенденцій COVID-19 і виявлення груп ризику для зараження, а також серйозних наслідків від нього", – резюмують автори дослідження.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....