Хіти тижня. Бережіться! ТОП-5 продуктів, які шлунок насилу перетравлює, але ми все одно їмо їх майже кожен день

Іноді буденною частиною нашого раціону стає їжа, яка не просто сприяє появі зайвої ваги або запору, але і наглухо не сприймається шлунком. Впевнені, що про більшість таких продуктів ми просто не знали, але їмо їх кожен день. Стережіться, ось ці таємні вороги, передають Патріоти України.

Сильно оброблена їжа

Всі знають про шкоду чипсів і сухариків. Виявляється, список гаряче улюблених снеків, які насилу, а то і зовсім не піддаються ферментації в шлунку, набагато ширше. Додайте сюди заморожені обіди, цукерки і навіть вівсяні пластівці, які не викликають ніяких сумнівів у своїй доброякісності. Всі ці продукти містять трансжири, добавки і обробляються в нітратах і кислотах, які допомагають їм тримати форму і зберігатися довше. Для шлунка ця хімія занадто агресивна.

Висівки і цільнозернові

Ми знаємо, що клітковину потрібно їсти кожен день, щоб якраз стимулювати травлення. І це дійсно правильно. Тільки рослинні волокна, що містяться в цілісному зерні, зернових і бобах, зовсім не засвоюються в травному тракті і з них не витягується енергія і калорії для організму, і вони потрапляють прямо в наші випорожнення.

Перець

Деякі люди не вживають його в їжу зовсім, бо болгарський перець може викликати гази і болі в кишечнику, якщо їсти його в сирому вигляді. Повністю не засвоюється в шлунку шкірка перцю, яка не розкладається шлунковим соком.

Білий хліб

Цей продукт з'являється на столах обивателів щодня. Хліб робить їжу ситніше, але мало хто підозрює, якою ціною звичний білий хліб дається нашому тілу. У його складі багато крохмалю, і відсутня клітковина, тому що він виробляється з обробленого борошна. Якщо ви досі заїдаєте всі 3 прийоми їжі пишним білим хлібом, відмовитися від цієї звички буде хорошим рішенням.

Підсолоджувачі

Традиційно починаючи свій ранок чашкою кави з буряковим цукром, ми часто грішимо на останній, зараховуючи йому підвищений ризик діабету, холестеринові бляшки і появу жирових "вушок" на боках. Не намагайтеся замінити його різними підсолоджувачами — таким чином ви погіршите роботу травлення. Наприклад, такі цукрозамінники, як аспартам не містять калорій і не всмоктуються в кров, осідаючи всередині організму.

Впадати у відчай все ж не варто — якщо їсти ці продукти невеликими порціями і не кожен день, то напевно сильної шкоди від них ви навіть не відчуєте. Крім цього спробуйте дотримуватися наступних рекомендацій:

  • якщо не можете відмовитися від бобових, замочуйте їх на ніч у воді, щоб видалити шкідливу фітинову кислоту
  • їжте зелень, готуйте коктейлі з нею, додавайте в салати і перші страви
  • вживайте овочі (цвітна капуста, морква, кукурудза і т. д.) в приготованому вигляді
  • а ось горіхи їжте навпаки — сирими, бо після термообробки вони втрачають свої цінні масла
  • віддайте перевагу коренеплодам, що містять магній і калій
  • спробуйте додавати ферменти і виключити з раціону глютен
  • пийте трав'яні чаї

Бонус-питання: чи можна запивати їжу водою?

Одвічне питання, що викликало палкі суперечки прихильників і противників необхідності пити воду для кращого засвоєння їжі, нарешті вирішене. Будь-яка їжа двічі піддається впливу рідин: слини в роті і шлункового соку в шлунку. Йоги кажуть "не тушіть вогонь травлення водою", а медицина стверджує, що розкладання їжі на компоненти сповільнюється і погіршується під впливом води. Таким чином, з'їдена їжа не віддає своїх корисних речовин. Якщо вам захотілося пити, робіть це за 20-30 хвилин до або через 30-40 після вживання їжі.

ТОП-5 найбезпечніших країн на випадок, якщо почнеться Третя світова війна

четвер, 18 квітень 2024, 11:28

У час, коли загроза Третьої світової війни щороку зростає на фоні військової агресії в Україні, Ізраїлі та конфлікту в Таїланді британці задумалися над країнами, де можна безпечно перечекати так званий апокаліпсис, передають Патріоти України. Як зазнач...

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...