Хіти тижня. Бережіться! В Україні заборонили популярні знеболювальні ліки

В Україні заборонили популярні ліки для знеболювання. Під забороною тепер "Диклак Липогель", з 7 лютого Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками завдала вето на його використання, а також продаж у роздрібній мережі. Причиною стало термінове повідомлення Держлікслужби Львівської області, але в документі йдеться, що це тимчасово, передають Патріоти України.

"Тимчасово забороняю реалізацію та застосування лікарського засобу Диклак Липогель", гель 1% по 50 г у тубі; по 1 тубі в картонній коробці, серії НС5441 виробництва "Салютас Фарма ГмбХ", Німеччина, до окремого рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками", - йдеться в документі.

Зазначимо, що препарат, який опинився під забороною, продавався в тубі по 50 грамів, його серія була НС5441. Виробник вказаний Німеччина.

Диклак Липогель застосовують для зовнішнього застосування групи похідних фенілоцтової кислоти. Диклофенак володіє вираженими місцевими протиревматичними, аналгетичними та протизапальними властивостями, обумовленими пригніченням синтезу простагландинів — медіаторів болю та запалення. При запаленні, спричиненому травмами чи ревматичними захворюваннями, що препарат призводить до зменшення вираженості болю, набряку тканин і скороченню періоду поновлення функцій ушкоджених суглобів, зв'язок, сухожиль і м'язів.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...