Хіти тижня. Бережіться! В Україну потрапив горіх із Пакистану, що викликає онкозахворювання: Як виглядає небезпечний плід

В Україну потрапив з-за кордону небезпечний горіх, який небезпечний для здоров'я і навіть для життя людини. Вченими до кінця не вивчений механізм його впливу на здоров'я людей, проте медики небезпідставно вважають, що регулярне вживання цього горіха в їжу може викликати онкозахворювання, передають Патріоти України.

Йдеться про горіх бетель, який росте у Пакистані. А потрапив горіх в Україну через Італію. Фірмою-отримувачем, яка має київську реєстрацію, керує такий собі Ахмед Ахсан. Горіх бетель вже виявили в Київській і Харківській областях, і тепер Держпродспоживслужба намагається вилучити його з усіх можливих точок продажів.

Чим небезпечний горіх бетель?

Горіх бетель або бетель-нат - це горіх, який представляє собою насіння плодів пальми арека. У країнах Південно-Східної Азії, включаючи Індію, його використовують як тонізуючий засіб. Речовини, що містяться в цьому горісі, прискорюють процес передачі команд від мозку до тіла. Людина, яка вживає цей горіх, відрізняється підвищеною швидкістю реакції і, здавалося б, ефективнішою мозковою діяльністю. Однак не все з цим горіхом так райдужно насправді.По-перше, цей горіх на різних людей впливає по-різному. Але справа не тільки в гостроті реакції і його впливі на швидкість цього процесу. Все набагато серйозніше.

При тривалому вживанні цього горіха у людей починають чорніти зуби і запалюватися ясна. При цьому слизова оболонка рота стає темно-червоного кольору і зморщується. Крім того, виникають різні запальні захворювання слизової рота.

А в найважчих випадках його вживання призводить до однієї з форм раку ротової порожнини, так званої плоскоклітинної карциноми. Вона виникає на задній стінці горла. До речі, саме в Південно-Східній Азії найбільший відсоток дорослого населення страждає на це онкозахворювання. Причому більшість із них, близько 85%, регулярно вживають горіх бетель.

Потрібно сказати, що цей горіх завезли в нашу країну несанкціоновано. Він не дозволений до продажу в Україні. Тому тепер найголовніше - вилучити його звідусіль і широко оповістити про шкоду від вживання цього горіха в їжу. Адже небезпечне насіння були завезене в Україну ще 25 серпня. А отже, вже дехто то міг встигнути їх купити.

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...