Хіти тижня. Бережіться! Вчені назвали п’ять ознак того, що у вас проблеми з печінкою

Проблеми з печінкою турбують багатьох людей. Це пов’язано з неправильним харчуванням і шкідливими звичками. Печінка - один з тих органів людини, що швидко відновлюється. Достатньо дбайливо ставитися до нього і не надмірно навантажувати, передають Патріоти України.

Відмовившись від жирної їжі, шкідливих звичок і зробивши харчування дробовим, можна досягти чудес – вже скоро печінка «прийде в себе». Однак, іноді у людини можуть бути проблеми з цим органом навіть у випадках, коли вона не здогадується про це. Ми вирішили з’ясувати, як же дізнатись, що ваша печінка потребує уваги.

Жовті очі

Багато хто чув, що при гепатиті стають жовтуватими білки очей і поверхня шкіри. Однак цій ознаці часто також не надається значення. Але, дійсно, жовтушність шкіри і білків очей може бути ознакою проблем з печінкою. Не обов’язково це говорить про гепатит. Також не обов’язково гепатит супроводжується цим симптомом – легкі форми не можуть провокувати появу жовтого відтінку шкіри і очей. Але в більшості випадків нездоровий жовтий колір очей – це привід бити тривогу і бігти перевіряти печінку.

Причина жовтизни в тому, що печінка переробляє білірубін – ця субстанція жовтого кольору. При нормальній роботі органу він виводиться з організму. А якщо проблеми з печінкою, що рівень білірубіну зростає, що і призводить до того, що білки жовтіють. У крайніх випадках може жовтіти і шкіра.

Постійний свербіж – проблема всередині?

Прийнято вважати, що шкірний свербіж – це проблема, викликана якимось зовнішнім подразником. Це може бути реакція на занадто агресивне сонце або на який-небудь алерген. Крім того, вважати винуватцем свербежу прийнято синтетичний одяг. Насправді, причина може бути і всередині. Зараз проводяться дослідження, щоб встановити, як проблеми з печінкою можуть провокувати роздратування на шкірі. Імовірно, причини в солях, що містяться в жовчі.

Жовч – це субстанція, яка виробляється печінкою. При нормальній роботі органу вона необхідна організму і не дратує внутрішні органи людини. При цьому, у людей з первинним жовчним цирозом жовч може накопичуватися в організмі. Як наслідок, може з’явитися свербіж. Однак, виявити причину може тільки досвідчений лікар. Варто зазначити, що перш, ніж виявити проблеми з печінкою, варто виключити всі інші можливі проблеми, які все-таки є більш поширеними причинами. Але у випадку, коли першоджерело свербежу знайти неможливо, варто задуматися про перевірку печінки.

Хронічна втома

Вже довгий час лікарі б’ються над вирішенням проблеми хронічної втоми. Ця недуга може з’являтися в різних формах, в різному віці й у різних людей. При цьому, головні ознаки в тому, що людина не може відпочити і навіть після повноцінного сну та відпочинку почувається млявою.

Хронічна втома практично завжди є ознакою тих чи інших проблем в організмі. Щоб позбутися від цієї проблеми, варто шукати першопричину. В тому числі, важливо перевірити стан внутрішніх органів. Також варто перевірити печінку. Порушення в роботі цього органу може пригнічувати загальний стан організму, впливати на гормональний фон і викликати як наслідок хронічну втому та інші, здавалося, психологічні недуги.

Занадто багато пити небезпечно

Всі радять пити якомога більше води. Цей лозунг став буквально ключовим у всіх лікарів і дієтологів. А, між тим, не завжди надмірна спрага – це добре. Зрозуміло, що в спеку людина буде пити більше, крім того, захочеться пити більше під час спортивних тренувань. Однак, якщо людині хочеться пити більше без всякої на те причини, то це привід для занепокоєння. По-перше, це може бути ознакою цукрового діабету. По-друге, це може говорити про порушення в роботі печінки. Особливо це стосується тих, хто любить вживати алкоголь. У цьому випадку печінка змушена завжди працювати в дуже інтенсивному режимі. Це може викликати відчуття сильної спраги.

Щоб уникнути небезпеки, вам потрібно відмовитися від зловживання спиртними напоями і змінити свій спосіб життя на більш усвідомлений. Також варто перевірити роботу органу, оскільки спрага може говорити про серйозні зміни в структурі печінки, які можуть вимагати вже медикаментозного втручання.

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...