Хіти тижня. Бережіться! Вчені заявили про нове смертельне захворювання - вражає тільки чоловіків

Дослідники з Національного інституту здоров'я в США виявили нове захворювання, яке вражає чоловіків і може призвести до летального результату в 40% випадків. Результати дослідження опубліковані в журналі The New England Journal of Medicine, передають Патріоти України.

Дослідники виявили у 25 чоловіків соматичні мутації в понад 50% гемопоетичних стовбурових клітин. Синдром, який отримав назву VEXAS, викликає утворення тромбів, шкірне і легеневе запалення, а також лихоманку.

Як пояснив один з авторів статті Ден Кастнер, пацієнти, у яких діагностовано VEXAS, не піддаються будь-яким видам лікування, включаючи хіміотерапію. При цьому захворювання виникає тільки у чоловіків в зрілому віці. Вчені пояснюють це виникненням мутації в X-хромосомі. Наявність двох X-хромосом у жінок, можливо, дозволяє подолати мутацію і захистити від захворювання.

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...