Хіти тижня. Бережіться! Виробляються жіночі гормони: Названо найбільш шкідливі продукти для чоловіків

Дієтолог назвала продукти, які можуть завдати шкоди чоловічому здоров'ю. При цьому деякі з них вважаються досить безневинними і такими, які ми їмо і п'ємо кожен день. А ось чоловікам від них краще або утримуватися, або обмежувати споживання, передають Патріоти України.

Наталія Самойленко, український дієтолог, розповіла в Instagram, як правильно піклуватися про чоловіче здоров'я. "У жіночого і чоловічого організму є свої особливості, а це означає, що продукти, які особливо корисні тим, "хто з Марса", небажані для тих, "хто з Венери", - пише дієтолог. Фахівець радить чоловікам утриматися від вживання такої їжі:

Соєві продукти

Сюди можна віднести тофу, соєве молоко, соєві боби, а також деякі бобові, наприклад, горох. У харчуванні їх варто виключити через вміст фітоестрогенів, які знижують вплив чоловічих статевих гормонів.

Пиво

Знову-таки через вміст фітоестрогенів. Крім того, що у пива високий інсуліновий індекс, вживання його у великих кількостях пригнічує вироблення тестостерону. Зовні гормональну перебудову можна виявити появою жирку в "жіночих місцях": області живота, стегон, області грудей.

Цукор і продукти, що підвищують інсулін

Інсулін є антагоністом тестостерону і блокує його активність. Якщо вас потягнуло на солоденьке, краще віддати перевагу природному аналогу - фруктам, ягодам, меду або ж 70%-ному чорного шоколаду. Але і їх можна вживати лише в помірних кількостях до 15:00.

М'ясо та птиця промислового виробництва, особливо курка

До складу корму цих тварин можуть входити аналоги жіночих статевих гормонів. Робиться це, щоб прискорити процес набору жирової маси тіла. І хоч ці естрогени виробляються в чоловічому організмі теж, з їжею їм ці добавки отримувати ні до чого.

Молоко також не є чоловічим продуктом

Особливо в натуральному тваринному молоці містяться гормони, які працюють так само, як і естроген. Замінити тваринне молоко можна рослинним, але тільки не соєвим.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...