Хіти тижня. Біля бару: Чоловік знайшов стародавній скарб вартістю 3,6 млн гривень

Британцеві Люку Махоні та його друзям вдалося відкопати 1061 монету, викарбувану в XV-XVII століттях.

40-річний шукач скарбів Люк Махоні та двоє його друзів з англійського графства Саффолк знайшли біля бару The Lindsey Rose стародавній скарб – 1061 срібну монету, викарбувану у XV-XVII століттях. Про це повідомляє місцева газета East Anglian Daily Times.

За словами Махоні, власники закладу дозволили йому обстежити прилеглу територію з металошукачем. Першою знахідкою британця виявилися монети: золота і шість пенсів. Після невеликої перерви його приятелі почали знаходити монети по всій території.

Упродовж наступних трьох днів шукачі скарбів ретельно досліджували ділянку бару. "Я провів там три дні – не спав. Ночами сидів в машині й стежив, щоб ніхто не пробрався на територію за скарбом. Навіть зараз я трохи хвилююся", – розповідає Люк.

У результаті чоловікам вдалося відкопати 1061 срібну монету, викарбувану у XV-XVII століттях.

"Вони були всюди. У якийсь момент я почув потужний сигнал і подумав: "Ось воно". Ми почали копати і побачили горщик. Відчуття, коли вибираєш бруд і бачиш монети, неймовірне", – згадує Махоні.

Вартість знайдених монет на аукціоні може досягати 100 тисяч фунтів стерлінгів (3,6 млн гривень), стверджує експерт Найджел Міллс.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...