Хіти тижня. "Бойовики втратили взвод убитими": З'явилися деталі блискучої операції ЗСУ під Водяним

Перед тим, як зайняти позиції терористів "ДНР" під населеним пунктом Водяне, Збройним силам України вдалося знищити цілий взвод окупантів всього за кілька днів. Саме тому агресор був змушений відступити з утримуваних тривалий час позицій. Про це написав волонтер Олександр Карпюк (Серж Марко) на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Є під Пікузами (це під Маріуполем) одна позиція сепарів, яка дуже довго була для нас проблемою. Ну, не те щоб є — була така позиція. Сепари її називали "Дерзкая". Вона була в найвищій точці й контролювала Водяне. Біля неї й були найзапекліші бої", — пише він.

Карпюк додав, що для бойовиків ця позиція була найгарячішою точкою, оскільки там вони зазнавали дуже серйозних втрат. Поступово українські морпіхи підкопалися до неї і пішли копати в тил, взявши зазначену позицію у вогневий мішок.

"Після чого питання полягало лише в тому, коли ворог втомиться втрачати своїх бійців. І ось. Через тиждень після того, як на цих позиціях були втрати майже взвод убитими і пораненими, сепари пішли і не повернулися. На позиції ворога зайшли ЗСУ. Ось така тактика у позиційній війні. Без штурмів. Потихеньку, нишком. Але з величезними втратами для ворога. Таким і має бути примус до миру. І знаєте, що там найцікавіше? Там зараз перестали стріляти. Мораль зрозуміла?" — розповів волонтер.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...