До новорічної ночі залишилося всього нічого, а святкові приготування ще ніхто не відміняв. Багато господинь цікавляться, що ж можна приготувати з оселедця, крім традиційного новорічного салату "Шуба". На це питання знає відмінну відповідь переможець кулінарного шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Він пропонує попрощатися зі стереотипами і приготувати оселедець з буряком і печеною грушею. Спробуйте, вам сподобається, передають Патріоти України.
Закуска з оселедцем робиться дуже просто і для її приготування вам знадобиться всього 15 хвилин, а вийде у вас 4 порції святкового частування.
Що потрібно взяти для закуски
Рецепт приготування по кроках
Візьміть буряк середніх розмірів, помийте його, загорніть у фольгу і покладіть в духовку. Час готовності залежить від розміру овоча, зазвичай це 60-90 хвилин. Можете і відварити буряк, але запечений смакує краще. Почистіть і наріжте тонкими шматочками.
В'ялені або копчені груші залийте окропом на 15-20 хвилин, вони повинні стати м'якими і набрякнути. Груші наріжте невеликими кубиками. Вони додадуть закусці незвичайний аромат.
Філе оселедця наріжте тонкими смужками, а потім дрібними кубиками. На кожен слайс буряків викладіть по 1 чайній ложці дрібно порізаного оселедця. Викладіть кубики груші та насіння льону на буряки з оселедцем. Тепер побризкайте на ароматне блюдо рослинну олію і прикрасьте гілочками кропу. Все готово. Смачного!
Євген Клопотенко пропонує приготувати закуску з оселедця (фото: klopotenko.com)
Деякі види раку роками ховаються в організмі, розвиваючись без помітних симптомів. Це ускладнює їхнє виявлення. Але вчені знайшли новий спосіб знайти рак набагато раніше. Нещодавнє дослідження показує, що рак можна виявити ще до того, як людина відчує ...
Нещодавно Кабмін ухвалив постанову щодо врахування страхового стажу, набутого українцями за кордоном (йдеться про республіки колишнього СРСР) при визначенні права на пенсію за віком в Україні, передають Патріоти України. Але з нестачею страхового стажу...