Хіти тижня. Буде в рази смачніше! Клопотенко розказав, чим замінити оселедець під шубою

До новорічної ночі залишилося всього нічого, а святкові приготування ще ніхто не відміняв. Багато господинь цікавляться, що ж можна приготувати з оселедця, крім традиційного новорічного салату "Шуба". На це питання знає відмінну відповідь переможець кулінарного шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Він пропонує попрощатися зі стереотипами і приготувати оселедець з буряком і печеною грушею. Спробуйте, вам сподобається, передають Патріоти України.

Закуска з оселедцем робиться дуже просто і для її приготування вам знадобиться всього 15 хвилин, а вийде у вас 4 порції святкового частування.

Що потрібно взяти для закуски

  • Буряк — 1 шт.
  • Груша (в'ялена або копчена) — 2-3 шт.
  • Насіння льону — 1 ч. л.
  • Соняшникова олія (ароматна) — 2-3 ст. л.
  • Оселедець — 2 шт.
  • Кріп — 2 гілочки

Рецепт приготування по кроках

Візьміть буряк середніх розмірів, помийте його, загорніть у фольгу і покладіть в духовку. Час готовності залежить від розміру овоча, зазвичай це 60-90 хвилин. Можете і відварити буряк, але запечений смакує краще. Почистіть і наріжте тонкими шматочками.

В'ялені або копчені груші залийте окропом на 15-20 хвилин, вони повинні стати м'якими і набрякнути. Груші наріжте невеликими кубиками. Вони додадуть закусці незвичайний аромат.

Філе оселедця наріжте тонкими смужками, а потім дрібними кубиками. На кожен слайс буряків викладіть по 1 чайній ложці дрібно порізаного оселедця. Викладіть кубики груші та насіння льону на буряки з оселедцем. Тепер побризкайте на ароматне блюдо рослинну олію і прикрасьте гілочками кропу. Все готово. Смачного!

Євген Клопотенко пропонує приготувати закуску з оселедця (фото: klopotenko.com)

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...