Хіти тижня. "Будете пахать в Польше!": У Києві розгорівся скандал у виші через українську мову

У Київському національному економічному університеті викладачка з кримінального права Олена Олійник відмовилася проводити пару українською мовою. Про інцидент повідомив студент вишу Богдан Маланчук на Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

За його словами, на прохання проводити пару українською Олійник відповіла: "А ви що, націоналіст? Чи ви російською не розумієте?" "Кажу їй, ось є закон "Про вищу освіту", і там чітко все вказано. Я хочу, щоб викладач, який викладає право, дотримувався хоча б елементарного – закону "Про вищу освіту", – розповів Маланчук.

Викладачка обурилась і почала прискіпуватися до домашньої роботи хлопця. Після цього вона заявила, що всі студенти у майбутньому поїдуть "пахати у Польщу за 1000$ сантехніками, прибиральниками".

"Найсумніше, що деякі студенти почали їй підтакувати. А мене позначили великою міткою і тепер я під великим контролем. Тому що просто хотів пару українською", – додав Маланчук. Користувачі соцмережі бурхливо відреагували на інцидент і наголосили на тому, що не потрібно замовчувати такі проблеми, адже в їхніх університетах також траплялися подібні ситуації.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...