Хіти тижня. Будьте обережні! Потенційно небезпечні місця, в яких ризик зараження коронавірусом найбільший

У той час як одні громадяни всіляко заперечують реальність, і під соусом того, що небезпека коронавіруса перебільшена, безстрашно ходять, куди хочуть, інші болісно реагують на будь-який вихід на вулицю.

Лікарі кажуть, що існують потенційно небезпечні місця, в яких ризик зараження коронавірусом найбільший. Таких місць всього п'ять. Про це розповів кандидат медичних наук, лікар-оториноларинголог Володимир Зайцев, передають Патріоти України з посиланням на Типичный Херсон.
На п'ятому, останньому місці знаходиться смітник. Хоча тут ризик і менше, ніж в приміщенні. За словами лікаря, після відвідин смітника необхідно вимити і обробити руки антисептиком.

Медик уточнив, що на четвертому місці за ступенем небезпеки є прогулянка з домашнім вихованцем. Собака може підчепити вірус на лапи, а людина шляхом торкається перил і дверних ручок. Пса після прогулянки треба ретельно помити, а самому обробити руки.

Почесне третє місце - у заправки. Лікар каже, що це справжній розсадник зарази. За пістолет щодня беруться руками десятки чоловік. Тому важливо перед тим, як заправляти машину, обробити руки санітайзером або антисептиком на спирту. А ще краще - повна безконтактна заправка. Щоб все робив заправник, а ви тільки оплачували.

Делі йде магазин - він на другому місці. Без маски заборонено там з'являтися. Перед тим як взятися за візок або кошик, потрібно обробити руки. Ходити по магазинах треба швидко, з попередньо складеним списочком. І відправляти туди найкраще одного члена сім'ї.

Перше місце - це аптека. Туди приходять люди з симптомами захворювання. Площа аптек невелика, і патогени вірусу надовго залишаються на поверхні і в повітрі після кашлю та чхання. Тому потрібно намагатися ходити в аптеку тоді, коли там менше всього народу.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...