Хіти тижня. Будьте обережні! Вчені назвали місце, де найбільш ймовірно підчепити коронавірус

Фахівці відзначають, що найбільше краплинок з вірусом виділяється, коли людина кашляє або голосно розмовляє.

Голландські вчені розповіли, де люди з більшою ймовірністю ризикують підчепити коронавірус. На їх думку, людина швидше за все заразиться COVID-19 у ліфті будинку. Крапельки вірусу можуть зберігатися в кабіні ліфта від зараженої людини до 30 хвилин. У зв'язку з цим вчені порекомендували людям дотримуватися певних правил поведінки. Про це пише DerStandard, передають Патріоти України.

Фахівці відзначають, що найбільше краплинок з вірусом виділяється, коли людина кашляє або голосно розмовляє. Крихітні аерозольні крапельки не осідають відразу на землю, а затримуються в повітрі. Це з'ясувалося в ході експерименту. Вчені розпилювали в ліфт аерозолі, а двері були відкриті тільки 20% часу. Після за допомогою лазерного світла фахівці перевірили і з'ясували, що потрібно близько 25 хвилин, перш ніж кількість аерозолів впаде в 100 разів.

Таким чином, користувачі ліфтів можуть вдихнути від декількох десятків до декількох тисяч частинок COVID-19 у хвилину в кабіні середнього розміру після того, як інфікована людина заговорила або кашлянула там за кілька хвилин до цього.

Експерти настійно рекомендують в кабіну ліфта заходити в захисній масці і рукавичках. Також не рекомендується розмовляти при користуванні ліфтом.

Краще всього, якщо є можливість, користуватися сходовою кліткою, щоб виключити ризик зараження COVID-19 в ліфті.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...