Хіти тижня. Будьте пильними: Як у курортній Кирилівці шахраї наживаються на довірливих туристах (відео)

Один із курортників, який вирішив відпочити в Кирилівці (Запорізька область), в результаті позбувся 800 гривень і так і не побачив своїх заброньованих апартаментів.

У мережі розповіли, як досвідчені шахраї обманюють довірливих туристів, охочих забронювати житло на популярних курортах. Про одну з таких неприємних ситуацій розповів адвокат Антон Болтик в своєму YouTube каналі, передають Патріоти України.

Так, один із курортників, який вирішив відпочити в Кирилівці (Запорізька область), в результаті позбувся 800 гривень і так і не побачив своїх заброньованих апартаментів. Як з'ясувалося, готеля, який він знайшов на одному з запорізьких сайтів, в помині в Кирилівці не було. А телефон, по якому курортник бронював номер, був відключений.

"Основна фішка такої схеми шахраїв полягала в тому, що вони зробили сайт, організували людину на телефоні, яка приймала замовлення і розрахунок був на те, щоб в період сезону набрати купу замовлень. Потім сайт закрили (до цього дня він не працює "http://shtil-zp.com"), телефон відключили. Розрахунок був на те, що люди, приїхавши на місце, розбиратися з поліцією за 800 грн. не захочуть і не стануть шукати тих, хто їх кинув. Так в більшості випадків і відбувається", - розповідає адвокат.

Як не потрапити в таку ситуацію радить він:

1. В процесі вибору бази відпочинку (пансіонату, готелю, гостьового будинку) слід перевірити організацію, яка пропонує вам свої послуги, а саме:

- визначити, хто саме пропонує вам послуги (компанія - юридична особа, або ж фізична особа-підприємець) - якщо виникають труднощі запитайте цю інформацію у менеджера або іншого представника організації;

- подивитися, чи зареєстрована ця організація в установленому законом порядку (див. ЄДРПОУ);

- вивчіть репутацію організації, подивіться відгуки інших відпочиваючих про цю базу відпочинку, по можливості зв'яжіться з кимось із них, щоб упевнитися в правдивості надісланих відгуків.

2. Якщо у вас немає впевненості в репутації організації, послугами якої плануєте скористатися, уникайте пропозиції оформлення бронювання на умовах повної передоплати.

3. У разі передоплати звертайте увагу на надані вам реквізити для оплати (наприклад, якщо в реквізитах вказана компанія або інша особа, яка до цього моменту ніде не згадувалася, краще відмовитися від послуг такої організації або з'ясувати чому так, щоб перевірити цю компанію).

4. Здійснюючи попередню оплату послуг організації, обов'язково вказуйте своє ПІБ, а також призначення платежу, яке повинно відповідати послугам.

5. Після здійснення передоплати на надані вам реквізити варто зберегти чеки або будь-які інші документи, що підтверджують оплату послуг організації. Якщо вам відмовляють у наданні житла у зв'язку з тим, що організації нічого не відомо про ваш приїзд, в такому випадку варто звернутися до уповноваженого представника організації (адміністратора, яка керує). Пояснити ситуацію і показати чек (інший документ), що підтверджує оплату вами послуг організації. Якщо ситуація після цього не вирішиться, доцільним буде повідомити представнику організації, що в разі ненадання житла ви звернетеся в поліцію із заявою про шахрайство, а також направите скаргу в органи державної податкової служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів.

У разі отримання відмови в наданні житла, необхідно скласти і подати в місцеве відділення поліції заяву про шахрайство, в якій детально описати обставини і додати копію чека про оплату послуг організації, направити скаргу до територіального органу Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів (до скарги також додати копію чека про оплату послуг організації). У ситуації, коли на місці відпочинку не виявилося організації за послуги якої ви здійснили передоплату, слід відразу звертатися із заявою в поліцію.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...