Хіти тижня. Будьте уважні: Як українські супермаркети обманюють покупців

Супермаркети придумали схему, як виманювати у українських покупців більше грошей. При цьому довести шахрайство дуже важко.

Журналісти розбиралися, на що треба звертати увагу в магазинах. Вони з'ясували, що схеми розраховані на неуважних споживачів, так як на полицях вказана одна ціна, а в чеку - зовсім інша, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Покупці скаржаться, що втомилися боротися з нечесними магазинами, оскільки обманюють і на продуктах, і на речах. "Було 105 гривень, а на касі виявилося 190 гривень, тобто 85 гривень різниця ... Якщо гривня-дві, не так відчувається, але коли ти розраховуєш, що у тебе вийде 300 гривень і коли на касі виходить 600, то, звичайно, це обурює", - зазначила Ірина Соляник.

Журналісти також стали свідками шахрайства. Помідори черрі в торговому залі продавалися по 25 гривень, а за чеком - по 40. "Дивіться ось такі помідори коштують 25 гривень, а ці стоять 40 гривень. Упаковки неоднакові. Цінника за 40 немає там, і це наша помилка", - пояснив працівник одного з супермаркетів.

Експерт із захисту прав споживачів Максим Несмєянов радить не поспішати відмовлятися від товару, який на касі виявився дорожчим. Якщо цінник не встигли поміняти - це проблема продавця, а не покупця, тому йому зобов'язані продати товар за ціною, вказаною в залі. "В даному випадку включається законодавча частина, і це адміністративне порушення - обрахування споживача на касі. Можна викликати поліцію, навести порядок за допомогою поліції, але ніхто на це не буде йти - легше повернути різницю, ніж сперечатися з поліцейськими, тому що це адміністративний штраф", - сказав він.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...