Хіти тижня. Будьте здорові! Скільки коронавірус живе на поверхнях

Коронавірус залишається життєздатним і заразним у вигляді крапель у повітрі протягом декількох годин, а на поверхні – кілька днів.

До такого висновку прийшли вчені Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (NIAID), що входить до складу Національного інституту охорони здоров'я США, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Три чверті вірусних частинок, які потрапляють у повітря, втрачають здатність заражати через як мінімум 66 хвилин. А ось 25% все ж можуть бути небезпечні. До кінця третьої години половина з цих 25% стає нежиттєздатною.

Дослідники провели експеримент, спробувавши імітувати вірус, перенесений від зараженої людини, на повсякденні поверхні в домашніх умовах або в лікарні. За допомогою аерозолю частинки вірусу розпорошили, як при кашлі.

На поверхнях COVID-19 затримався на різний час. На пластиці і нержавіючій сталі вірус виявився життєздатним до трьох днів. На картоні він "помер" через 24 години. Для міді необхідно 4 години, щоб вірус став неактивним.

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...