Хіти тижня. Будьте здорові! Лікарі назвали хвороби-провісники раку

Дослідники виявили, що пацієнти з раком шлунка раніше хворіли на пневмонію, з гематологічним раком – на гепатит, з раком яєчок – на грип.

Лікарі з Японії виявили зв'язок між низкою інфекційних захворювань і розвитком онкології. Вони вивчили дані про здоров'я понад 48 тисяч людей і щорічні показники грипу, гастроентериту, гепатиту та пневмонії з 2005 по 2012 роки. Результати дослідження опубліковані в журналі Cancer Immunology Research, передають Патріоти України.

Онкологія може розвиватися в запальному середовищі, яке викликане впливом хімічних канцерогенів, хронічними або генетичними захворюваннями, порушеннями роботи імунної системи і поширенням інфекцій, розповіла співробітниця Вищої школи медицини Кіотського університету Японії Сінако Інаіда.

Дослідники виявили, що пацієнти з раком шлунка раніше хворіли на пневмонію, з гематологічним раком – на гепатит, з раком яєчок – на грип.

За словами Інаіди, якщо певний орган був вражений інфекцією, то не обов'язково рак розвиватиметься в тому ж органі.

Щоправда дослідники не мали повної інформації про вплив навколишнього середовища, спосіб життя і генетику пацієнтів.

Працюють партизани? Російських військових хтось спеціально труїть - у Маріуполі померло 9 осіб, у РФ - ще 5

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:45

Наразі спецслужби Росії займаються розслідуванням справи про навмисне отруєння російських військових у Маріуполі, внаслідок чого дев'ять із них померли, про що пише один із російських ресурсів, передають Патріоти України. Зокрема, співрозмовники виданн...

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...