Хіти тижня. Будуть "заганяти" до лікарень: У МОЗ розповіли, як готуватимуть українців до другої хвилі коронавірусу

До другої хвилі коронавірусу українці мають пройти масову вакцинацію від грипу. Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передають Патріоти України.

Замміністра пояснив, що масова вакцинація зможе вберегти населення від спалаху одразу двох інфекційних хвороб: грипу та коронавірусу. "До другої хвилі ми готуємось за таким принципом. Ми хочемо виключити поєднання двох схожих інфекційних захворювань, які передаються однаковими шляхами і можуть одночасно призвести до значного спалаху інфекційних хвороб, заповнити наші інфекційні відділення та викликати велику кількість пневмоній. Це грипоподібні захворювання та коронавірус. Для того, щоб унеможливити такі спалахи восени нам треба готуватись до масової вакцинації проти грипу в цьому році", - заявив Ляшко.

За його словами, вакцинацію від грипу у 2020 році очікують вже в липні. "Уже розпочинати готуватись, розраховувати потреби, закуповувати вакцину та вакцинуватись, як тільки вона з’явиться на ринку України та інших європейських країн. Оскільки вакцина проти грипу кожного року змінює штам вірусу, який входить до складу вакцин. Тому зараз у даний конкретний період часу ми ще не можемо вакцинуватися, бо вакцини немає. Розраховуємо на липень, серпень, вересень. Як тільки з'явиться вакцина, потрібно масово вакцинуватись проти грипу", - додав замміністра.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...