Хіти тижня. Будинок-термос: Винахідник з Дніпропетровщини більше не боїться платіжок за опалення (відео)

Чоловік 10 років вивчав різні технології енергоефективності.

Юрій Колесник із Кривого Рогу більше не боїться платіжок за опалення! У його будинку завжди тепло, а він платить за це смішні суми. За опалення двоповерхового будинку – 400 гривень на місяць. І це — завдяки власному винаходу, який уже запатентував, передають Патріоти України з посиланням на ШоТам.

Через морози і суми у платіжках Юрій шукав спосіб заощадити. 10 років вивчав різні технології енергоефективності. І перетворив свою домівку на справжній “термос”. Зовні цей будинок нічим не відрізняється від сусідських. Але всередині товстих стін — складна утеплювальна система.

“Це поліетилен і повітря. Завдяки таким “утеплювачам” дім без опалення зберігає тепло у 20-градусні морози”, — Юрій Колесник, винахідник.

Газу треба небагато, за принципом камер-модулів утеплені вікна, підлога, стіни і стеля. “Гріє не тепла частина будь-якого утеплювача, а ось ці “пори”, повітряні камери, які є в цьому утеплювачі”, — Юрій Колесник.

На економному опаленні чоловік не зупиняється, і вже розробив енергетичний велосипед для освітлення будинку.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...