Хіти тижня. Через жахливу помилку МОЗ на Тернопільщіні 18 медиків інфікувались COVID-19 (відео)

Спалах хворих на коронавірус в Монастирському районі Тернопільської області стався через неправильні алгоритми діагностики, котрі медустановам надіслало київське начальство. В результаті з 35 інфікованих 18 медперсонал. Про це в ефірі ТСН заявив голова Монастириської райради Володимир Данилюк, зазначають Патріоти України.

“У нас в районі відслідковується два спалахи, звідки це почалося. Відслідковуються всі контактні. Зараз на цю годину вже інші цифри (раніше було 22, – ред.), ми маємо 35 інфікованих, і медиків з них – 18. З 176 обстежених – 153 медика. Це говорить про те, яка це серйозна проблема. Був введений неправильний алгоритм. Тому що ми спочатку виключали, якщо є Грип групи А або Б, то значить виключено коронавірус. І на жаль так сталося, у працівника нашої лікарні, у медсестри, як раз і був Грип А та коронавірус”, – заявив Данилюк.

Через цю помилку хвору масово відвідували колеги.

“Коли на той час ми виключили коронавірус, всі безпечно провідували її, колеги по роботі. І тому сьогодні така дуже сумна картина. Сьогодні виходить взяти ситуацію під контроль. Всі виявлені хворі на самоізоляції”, – додав він.

Відзначимо, що алгоритм надання допомоги розробляє Міністерство охорони здоров’я і, потім, його виконують всі лікарні. Спочатку алгоритм надання допомоги та виявлення коронавірусних хворих полягав у перевірці на COVID-19 лише тих, хто приїхав з-за кордону або контактував з зараженими.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...