Хіти тижня. Чотири місяці літа: Синоптики шокували українців прогнозом

До 2050 року середня температура по Україні може зрости на півтора градуса, а до кінця сторіччя підвищитися більш ніж на три градуси. Про це на прес-конференції повідомила завідувач відділу прикладної метеорології і кліматології Укргідрометцентру Віра Балабух, передають Патріоти України.

«Маючи інформацію про кліматичні моделі, ми вже зараз можемо сказати, чого очікувати в короткостроковій або довгостроковій перспективі. Проведені розрахунки показують, що вже до середини цього століття температура в Україні може стати в цілому майже на півтора градуса вище, ніж спостерігалася в сучасний кліматичний період 1981-2010 років. Це в цілому по Україні», - повідомила вона.

Експерт зазначила, що відбуваються справді серйозні зміни клімату, і найбільші температурні зміни очікуються у східних областях України. Вона також навела у приклад термічний режим Луганської області, який в середині століття вже може відповідати термічного режиму Вінницької області.

«До кінця сторіччя середня температура по Україні в цілому може підвищитися більш ніж на три градуси. І тут дуже важливо розуміти такий момент, що підвищення річної температури на 0,1 градуса свідчить про зростання тривалості «теплого» періоду на один день», - додала Балабух. Вона зазначила, що якщо до кінця століття температура зросте в середньому на 3,3 градуса, то в цілому по Україні тривалість теплого періоду може зрости ще майже на місяць.

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...