Хіти тижня. Чотири продукти - справжнє джерело довголіття: Де живуть найстарші люди планети і яка ситуація в Україні (відео)

Українці найменше в Європі переймаються питаннями щодо продуктів та повсякденних звичок, які продовжують життя. Про те, де живуть найстарші люди планети та чому нам до снаги їх наздогнати, йдеться сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Не курить, не п'є, і багато ходить - Ігор Малицький із Харкова вже має повних 96 років. Бранець нацистських таборів, військовий каже, що секрету довголіття не шукав, а просто беріг здоров'я та постійно чимось займався.

Чоловік досі видає книжки, викладає в академії, і час від часу буває на фронті. "Я коли туди поїхав, я ніби якісь ліки вжив і став на 30-40 років молодшим. Я ж з ними лазив, де завгодно, - ділиться довгожитель, і додає: - Я ніколи не сиджу на місці".

Вважають, що довгожитель, це людина, якій понад 90 років. Для України ж середній вік життя на 8-10 років коротший. Питання і в генетиці (спадкових хворобах), і у шкідливих звичках, із якими, каже дослідник довголіття Віктор Холін, наше населення ніяк не розпрощається.

"Людство хоче нічого не робити і жити довго. Доведеться щось людям робити, і починати треба зі способу життя", - наголошує геронтолог. І шкідливі звички - це лише частина секрету довголіття. Останні дослідження по всьому світу довели, що найдовше живуть ті, хто мислить позитивно, а ще читає книги, грає в шахи, любить живопис та поезію.

У Європі на сьогодні понад тисяча столітніх людей, і їхня кількість збільшується. Втім, рекордсмени всі у Азії, при цьому найбільше їх в Японії та Пакистан, жителі якого впевнені, що секрет довголіття в особливій місцевості, природі, неосяжних льодовиках і... натуральному харчуванні!

Українці також мають всі шанси значно покращити здоров'я тими продуктами, які у світі вважають одними з найкорисніших, і є нам доступні, - морква, перець, гарбуз та мед. Біологічно та лабораторно, заявляють сучасні науковці, уже можна дещо вповільнити старіння. Але краще за нас самих повпливати на здоров'я не зможе ніхто.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...