Хіти тижня. Чи чекати влітку в Україні 40-градусної спеки: Синоптики розповіли про "аномалії"

Незважаючи на минулу аномально теплу зиму кліматологи не прогнозують в Україні цього літа температурних рекордів. У коментарях фахівці відзначили, що протягом усього літнього сезону будуть спостерігатися температурні гойдалки, передають Патріоти України.

За словами завідуючої відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Інституту гідрометеорології Вазіри Мартазинової, в цей час погоду визначає дуже активна атмосферна циркуляція, яка відбувається на великих висотах.

"Особливих аномалій влітку ми не очікуємо, але самі бачите, що температури зараз нестійкі: тиждень прохолодний, тиждень теплий. Так буде і все літо", - зауважила кліматолог.

Фахівці не прогнозують таких температурних рекордів наступного літа, які фіксувалися, наприклад, минулої зими.

"Протягом сезону у нас можуть бути періоди дуже спекотної погоди, коли температура повітря буде перевищувати 30, а місцями і 35 градусів тепла. Але можуть бути і прохолодні періоди", - повідомила завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

При цьому кліматолог помітила, що Азорский антициклон, який буде обумовлювати погоду цього літа в Україні, є областю високого тиску, тому різкі зміни погоди будуть відбуватися не так часто, як в травні.

Джерело: Апостроф

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...