Хіти тижня. Чи доведеться дітям носити маски в садочку: У МОЗ дали відповідь

В Україні відкривають дитячі садочки вже з 25 травня в рамках другого етапу ослаблення карантину. У МОЗ представили рекомендації для роботи дошкільних установ в умовах пандемії, в яких розповідалося про носіння масок, передають Патріоти України.

Міністр Максим Степанов уточнив, що маски потрібно носити не дітям, а батькам, які приводять дитину в садок. Чиновник наголосив під час брифінгу 23 травня, що МОЗ не давав рекомендацій щодо носіння масок дітьми в установі.

"З 25 травня ми дійсно даємо можливість відновити роботу дошкільних навчальних закладів, якщо це дозволяє епідемічна ситуація в регіоні. В наших рекомендаціях немає вимоги, щоб діти постійно знаходились в масках", - заявив він. Також Степанов закликав українців уважніше читати "чіткі та зрозумілі" вимоги та рекомендації.

Зазначимо, що уточнення послідувало після брифінгу глави МОЗ Степанова в Чернівцях 21 травня, коли чиновник відповідав на запитання журналістів щодо нових правил у дитячих садках і як вихователі зможуть проконтролювати, "щоб діти ходили в масках". Степанов зазначив, що вихователі повинні стежити за виконанням малюками протиепідемічних вимог і визнав, що це на практиці - завдання не з легких.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...