Хіти тижня. COVID-19: Лікарі виявили незворотні наслідки коронавірусу

Навіть людина, що вилікувалася, в подальшому може мати проблеми зі здоров'ям.

У Китаї з'ясували, що COVID-19 завдає незворотні пошкодження легеням і імунній системі людини. Таку інформацію наводить китайське видання Global Times з посиланням на лікарів університетської лікарні Уханя, передають Патріоти України.

"Вплив COVID-19 на організм людини схоже на поєднання ГРВІ та СНІДу, оскільки він завдає шкоди як легеням, так і імунній системі", - сказав Пен Чжиюн, директор відділення інтенсивної терапії лікарні Чжуннань Уханьского університету.

За словами медика, розтини показують серйозні пошкодження легенів і імунної системи у жертв COVID-19.
Раніше китайські судмедексперти провели дев'ять розтинів тіл пацієнтів з COVID-19. Вони знайшли пошкодження легенів і опублікували дослідження в науковому журналі. Експерти прийшли до висновку, що COVID-19 викликає запальну реакцію, яка пошкоджує дихальні шляхи і легеневі альвеоли.
"Виходячи з результатів дослідження, я думаю, що зараз найважливіше - вжити заходів на ранній стадії захворювання, щоб захистити легені пацієнтів від незворотного фіброзу", - зазначив Пен Чжиюн.
Легеневий фіброз - це наслідок запалення, розростання сполучної тканини і утворення рубців в легенях. У пацієнта виникають проблеми з диханням. Подібні патології раніше були виявлені у жертв атипової пневмонії.

За словами лікаря, кількість смертей в Китаї може раптово збільшитися. Деякі пацієнти в Ухані протрималися один місяць, але все ще знаходяться в небезпеці і можуть померти в будь-який час.

Усе працює! Telegram розблокував українських ботів після реакції Мінцифри

понеділок, 29 квітень 2024, 10:47

Адміністрація платформи Telegram, яка напередодні заблокувала офіційні українські чат-боти, що покликані боротися з російською агресією, скасувала своє рішення, передають Патріоти України. «Офіційні українські боти, що допомагали у боротьбі з агресією...

Оце так: Україна повідомила Єврораду про частковий відступ від конвенції з прав людини

понеділок, 29 квітень 2024, 10:30

На час воєнного стану військове керівництво України має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі та примусово вилучати приватне чи комунальне майно для державних потреб в умовах воєнного стану, згідно з оновленим переліком прав і св...