Хіти тижня. COVID-19: "Майже третина українців мають імунітет проти коронавірусу", - біологиня (відео)

За словами експерта, наразі "відбувається формування популяційного колективного імунітету".

"Більше половини населення хворіє на коронавірусну інфекцію безсимптомно. 80% населення взагалі не відчуває або в легкій формі переносить її", – заявила в ефірі ObozTV кандидатка біологічних наук Надія Жолобак, передають Патріоти України.

Як пояснила біологиня, "коронавірусу в довкіллі дуже багато", і штам коронавірусу COVID-19 "має певну перехресну активність". "Антитіла, які є в організмі на інші коронавіруси, можуть давати часткову перехресну реакцію і з цим вірусом, таким чином захищаючи нас від нового штаму коронавірусу".

"Література минулого століття говорить про те, що у 80% населення, у всякому разі колишнього Радянського Союзу, були антитіла на коронавірус. Тому сприйнятливість до цієї інфекції не така страшна, як про це кажуть", – запевнила вона.

За її словами, наразі "відбувається формування популяційного колективного імунітету". При цьому "чим довше буде карантин, тим довше формуватиметься колективний імунітет", – зазначила вчена.

Це порнософт чи реклама колготок?: Кандидатку від Польщі на вибори до Європарламенту розкритикували за фото

неділя, 5 травень 2024, 19:51

Речницю польської партії "Конфедерація" Еву Зайончковську-Гернік, яка балотується на вибори до Європейського парламенту, розкритикували за агітаційне фото. Про це повідомляє Polskie Radio, передають Патріоти України. Один із лідерів "Конфедерації" Слав...

Рухався на великій швидкості: В огорожу Білого дому врізався автомобіль

неділя, 5 травень 2024, 19:44

У столиці США місті Вашингтоні автомобіль, який рухався на великій швидкості, врізався в одну з огорож на периметрі безпеки навколо Білого дому. Внаслідок інциденту, який трапився пізно увечері 4 травня, водій загинув. Про це повідомляє «Голос Америки»...