Хіти тижня. COVID-19: Науковці зробили несподіване відкриття

Мутації можуть не тільки збільшувати, але і серйозно знижувати небезпеку вірусу.

Згідно з результатами проведених досліджень вчені прийшли до висновку про те, що в результаті мутації коронавірус став приблизно в 10 разів більш заразним, ніж на самому початку пандемії. Як заявив голова наукового центру Access Health International Вільям Хезелтайн, результати експерименту, можливо, пояснюють настільки стрімке поширення вірусу в Америці, передають Патріоти України з посиланням на Daily Mail.

У той же час результати досліджень свідчать про те, що мутації можуть не тільки збільшувати небезпеку вірусу, але і навпаки, знижувати її.

Як пояснив провідний експерт дослідження інституту Скріппса, доктор Хайрюн Чо, мутація, мабуть, "компенсувала" слабкість білка коронавіруса в минулому.

"Епідеміологічне дослідження пояснює, чому поширення [варіанту G] у Європі та США було дуже швидким. Це було не просто випадковістю. Цікаве питання полягає в тому, чому віруси, несучі більш стабільний SG614, здаються більш послідовними, не призводячи до значної різниці тяжкості захворювання. Можливо, що більш високі рівні функціонального білка S, які спостерігалися з SG614, збільшують ймовірність передачі від хостудо хосту, але інші чинники обмежують швидкість і ефективність реплікації всередині хосту", – додав учений.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...