Хіти тижня. Десятки загиблих: У США 21-річний хлопець розстріляв людей у торговому центрі (фото, відео)

Влада розглядає можливість присудження стрільцю смертної кари.

В одному з міст Техасу невідомі відкрили вогонь у торговельному центрі Walmart, у результаті 20 людей загинули, а ще 26 отримали поранення, передають Патріоти України з посиланням на CNN.

“Були відібрані життя у тих, хто повинен бути з нами сьогодні”, – сказав губернатор Грег Еббот на прес-конференції біля Walmart і сусіднього торгового центру.За даними начальника поліції Ель-Пасо Грега Аллена, вік убитих і постраждалих різний. Аллен розповів, що 21-річний білий чоловік з Аллена, передмістя Далласа, знаходится в 650 милях від готелю, під вартою поліції. Влада розглядає можливість присудження йому смертної кари.

“Справа також має зв’язок з потенційним злочином на ґрунті ненависті”, – сказав він.Джерело, знайоме зі слідчим процесом, пізніше заявило у суботу, що ФБР почало внутрішнє розслідування терористичного акту, яке буде проводитися одночасно з державним розслідуванням. Влада Техасу очолить справу. Троє загиблих були громадянами Мексики, ще шість мексиканців отримали поранення, але живі.Два федеральних правоохоронних джерела і одне джерело уряду штату підтвердили особу підозрюваного. Федеральні джерела повідомили, що слідчі розглядають онлайн-повідомлення, опубліковані за кілька днів до стрільби, які можуть говорити про мотив.


Аллен сказав, що перший постріл пролунав у 10:39 за місцевим часом. Перший офіцер прибув на місце події через шість хвилин. Сержант Роберт Гомес раніше повідомив журналістам, що поліції спочатку було надано декілька можливих місць стрільби – в Walmart і Cielo Vista Mall по сусідству. “Це велике місце злочину, велика територія”, – сказав Гомес.

За словами Аллена, місце злочину “буде в грі протягом тривалого періоду”. “На жаль, загиблі залишаться на місці події, поки воно не буде належним чином опрацьовано для доказових цілей, які будуть зібрані для подальшого судового розслідування”, – заявив Аллен.

Чиновники з двох місцевих лікарень сказали, що вони прийняли принаймні 23 людини. Тринадцять людей були доставлені в Університетський медичний центр Ель-Пасо, і один з них помер. Ще двоє дітей з травмами, які не загрожують життю, були переведені у дитяче медичний заклад.Одинадцять постраждалих були доставлені в медичний центр Del Sol, повідомив прес-секретар лікарні Віктор Герреро. Дев’ять перебувають у критичному, але стабільному стані, сказав він. Принаймні, двоє пацієнтів перебувають в “небезпечному для життя стані”. Пацієнти були у віці від 25 до 82 років. Двоє знаходяться в стабільному стані, за словами доктора Стівена Флаерті, і сім потребували невідкладної операції.

“Це була різня”, – заявила Вероніка Ескобар, представник США. Ескобар отримала суперечливі повідомлення про кількість жертв, сказала вона, але додала, що це шокуючі цифри.

За словами 26-річного Брендона Чавеса, співробітника магазину “Forever 21”, всередині торгового центру натовп сховався в магазинах, почувши повідомлення про стрілянину. Чавес тільки почав свою зміну, коли побачив, що клієнти і співробітники біжать до складу, щоб сховатися.“Там було близько 20 дітей і дорослих, а також службовці, які ховалися, тісно, як сардини. Більшість з нас були в розпачі, деякі були на своїх телефонах. Там були засмучені дівчата, люди намагалися розмовляти один з одним, і жінки з немовлятами на руках”, – сказав він.

Працівники магазину закрили скляні двері, але він не бачив поліцейських, які ходили по торговому центру і евакуювали людей із інших магазинів. Потім правоохоронці скомандували відвідувачам з піднятими руками евакуюватися. Одна з жінок, що перебували там, знімала процес евакуації як трансляцію в додатку.

“Сьогоднішня стрілянина в Ель-Пасо, штат Техас, була не тільки трагедією, але й актом боягузтва. Я знаю, що я підтримую всіх в цій країні, щоб засудити сьогоднішній ненависний вчинок. Немає жодних причин або виправдань, які коли-небудь виправдовували б убивство невинних людей” – написав Дональд Трамп у своєму Twitter.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...