Хіти тижня. "Дівчата у вкрай важкому стані, а водій збив, перехрестив і намагався втекти": Очевидець розповів про жахливу ДТП у столиці (відео)

Свої свідчення чоловік підкріпив записом відеореєстратора.

У Києві журналіст наздогнав водія, який збив двох жінок на пішохідному переході та втік з місця аварії. Постраждалих рятують у реанімації, їхній стан тяжкий, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Ось він підходить. Біля них стоїть. Присів. Встав. Хреститься!" - показує відео зі свого автомобільного реєстратора Сергій Грішин. "Я побачив двох дівчат, які лежать на дорозі, вийшов і пішов до них. І почув, хтось з тих, хто поруч стояв, сказав: він тікає. Я розвернувся, пішов до своєї машини", - каже свідок. Водій їхав по пішохідній зоні, Сергій наздогнав його. "Я підійшов до машини, він вийшов, почав хреститися. І потім він почав ходити навколо машини. І таке було враження, що він хоче десь піти. Я попросив його не відходити. Він відходив все далі від машини, тоді я був змушений фізично його зупинити, щоб він не йшов", - пояснив свої дії очевидець.
Свідок передав водія поліції, суд уже обрав йому запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Подруга постраждалої в ДТП Анастасії, що чергує під реанімацією, розповідає, що 23-річна Анастасія Супруненко та 30-річна Олександра Осауленко йшли тоді на обід. Користувались цим пішохідним переходом щодня. "Це не був якийсь екстраординарний випадок, що вони вперше там переходили ту дорогу", - каже Ольга Дунебабіна. Зараз жінки в реанімації 17-ї лікарні, стан Анастасії більш тяжкий, бо її водій збив першою.

"Дійсно, у вкрай важкому стані. З множинними скелетними травмами та поєднаною черепно-мозковою травмою. Одну із хворих нам уже вдалося стабілізувати до того рівня, що вона перебуває практично в свідомості – на самостійному диханні. Одна із пацієнток перебуває на штучній вентиляції легенів", - розповів лікар-нейрохірург відділення політравми лікарні №17 Олесь Гаращук. На Анастасію попереду чекає операція на черепі. Рідні та друзі Насті шукають свідків та просять небайдужих здавати для неї кров, бо в неї постійна крововтрата, гемоглобін потрібно постійно поновлювати за рахунок донорської крові.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...