Хіти тижня. "До кінця року українським заробітчанам доведеться повернутися додому і шукати роботу в Україні", - експерт

До кінця 2020 року може вийти так, що українських заробітчан потіснять корінні жителі, зокрема Естонії. До кінця травня вони перебувають на заробітках в Європі, але незабаром повернуться в Естонію і тоді для українців там взагалі не буде робочих місць.

Про це розповів політичний експерт Руслан Бізяєв, передають Патріоти України з посиланням на ГолосUA.
«Естонці зараз в Європі на заробітках. Але в подальшому естонці повернуться з Європи, коли їх почнуть звідти відправляти додому через карантин, їх треба буде працевлаштовувати, тому українцям там не буде місця», - сказав аналітик.
Також Бізяев зазначив, що у держав-сусідів України і в європейських державах насправді на даний момент робочих рук не вистачає. І якщо там намагаються замінити їх робочими, які мають громадянство цієї країни, то ефективність їх праці нижче, ніж в українських заробітчан. «І в Польщі не вистачає робочих рук. І в Великобританії. В цілому в ЄС, як я розумію, українські робочі руки цінуються. Ви не читали газету «Індепендент»? Там пишуть, що громадяни цих країн, залучені до польових робіт, тільки на 45% виконують норму, яку виконували заробітчани на збиранні жита», - розповів експерт.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно