Хіти тижня. Дуже незручна правда: Архівне відео параду в Москві з гітлерівськими військовими в травні 1941 року

У День Перемоги над фашизмом 9 травня в мережі нагадали, як у Москві проводили військовий парад на Красній площі навесні 1941 року разом з військовими гітлерівської армії - через півтора року після початку Другої світової війни, і за півтора місяця до нападу Німеччини з союзниками на СРСР. Рідкісні архівні кадри опублікував активіст і медіаексперт Олександр Іванов у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Йдеться про парад, проведений 1 травня 1941 року. Захід проходив пишно й урочисто, на трибуні була присутня вся "верхівка" радвлади, в тому числі генсек Сталін і Молотов, нарком закордонних справ СРСР, який 23 серпня 1939-го підписав у Москві угоду про ненапад між Німеччиною і Радянським Союзом (пакт Молотова - Ріббентропа).

"Це відео ви не побачите ні в російських, і навіть ні в українських ЗМІ. Парад на Красній площі 1 травня 1941 року. Друга світова війна, яку разом розпочали Німеччина і Росія з окупації Польщі, вже триває більше півтора року. На парад прибули німецькі військові на чолі з високопоставленими офіцерами Вермахту.", - пише Іванов.

На кадрах, серед іншого, показано, як маршал і народний комісар оборони СРСР Семен Тимошенко під час параду підходив до німецьких офіцерів, які стоять на площі, потискав їм руки та віддавав честь. Як вказується у військовій біографії Тимошенка з відкритих джерел, у воєначальника в цей час вже був досвід участі у Другій світовій війні - у вересні 1939 року він очолював Український фронт під час вторгнення до Польщі.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...