Хіти тижня. Дим від згарищ досягнув вже Казані: На всю Росію насувається екологічна катастрофа через пожежу, що охопила Сибір (відео)

Лісові пожежі майже не гасять, хоча до їх ліквідації залучені сотні рятувальників.

Росії загрожує серйозна екологічна катастрофа через лісові пожежі в Сибіру. Смог розповсюдився вже на Красноярський край та Іркутську область. Як повідомляє республіканське управління по гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища, дим з'явився через горіння лісу в Сибіру. Пожежі почалися через тридцятиградусну спеку, пориви вітру, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Димова імла спостерігається в Набережних Челнах і Нижньокамську, повідомили в управлінні. В обох містах концентрація пилу досягла гранично-допустимої норми. Також дим дістався до Казані.

Крім Татарстану дим від сибірських пожеж спостерігається в регіонах Уралу, в Пермському краї, Удмуртії і Башкирії.

У містах спостерігається сильне забруднення повітря. Про це свідчать дані сервісу CityAir, який проводить моніторинг забруднення атмосфери. За його оцінкою, в Новосибірську і Томську в останній тиждень перевищена максимальна разова гранично допустима концентрація (ГДК) шкідливих речовин в повітрі.

Крім того, площа пожежі досягла двох мільйонів гектарів, а дим дійшов до Казані.

Зазначимо, що лісові пожежі майже не гасять, хоча до їх ліквідації залучені сотні рятувальників. В основному ліси горять у важкодоступних районах, де витрати на гасіння перевищують розмір можливого збитку.

Війна не завада? Французькі ЗМІ повідомили про запрошення Росії на річницю висадки союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:30

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Володимира Путіна там точно не буде, але не виключена присутність кремлівської делегації, передають Патріоти України. За інформацією Europe 1, Росія буде добре п...

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...