Хіти тижня. Дивний парадокс: Учені визначили, які бутерброди найсмачніші

Трикутний вид сендвіча забезпечує кращий смак.

Експерти математичним шляхом довели, що сендвічі (бутерброди) трикутної форми смачніші, ніж прямокутної. Такого висновку дійшли фахівці видання "Popular Mechanics", які провели дослідження, передають Патріоти України.

Зазначається, що під час приготування сендвічів можуть існувати особисті уподобання людини, що враховують її смакові якості. Також смак їжі може залежати від начинки, тому головним фактором залишається спосіб нарізування – на прямокутники або трикутники.

Дослідники пояснили, що трикутна форма дозволяє кусати сендвіч так, щоб вживати менше хлібних кірок. На думку експертів, укус м'якоті хліба з начинкою робить смак бутерброда більш насиченим, а значить, більш смачним.


До того ж було допущено ще один спосіб нарізання бутерброда – трапеція. Однак за такої форми часто спочатку відкушують менший край, де також є скоринка. Тому трикутний вид сендвіча забезпечує кращий смак, підсумували експерти.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...