Хіти тижня. Дивитись страшно: Моторошна "посмішка" китової акули перемогла в конкурсі на краще підводне фото 2020 року

Щорічний конкурс підводної фотографії Through Your Lens показав роботи переможців 2020 року. Журі журналу Scuba Diving розглянуло 2636 заявок з усього світу і віддало головний приз французу Евансу Бодену, який зняв у Тихому океані "посмішку" гігантської китової акули. Те, що на перший погляд здається іклами, насправді виявилося групою риб-причеп, які мирно відпочивали в її пащі, передають Патріоти України.

"Щоб зробити це фото, мені довелося поставити себе в досить незручне становище! Під час експедицій мій пріоритет номер один - це повага до морських мешканців та їхній спокій. Цього разу з першої секунди, коли я побачив китову акулу з причепами в роті, я зрозумів, що отримав унікальну можливість для фотографії! - розповів Боден на своїй сторінці в Facebook. - Єдиний спосіб закарбувати це - встати на шляху акули, прямо перед її пащею, а камеру занурити майже всередину. Але як встати перед 12-метровою твариною, що пливе в своєму власному темпі, помістити камеру їй в пащу і не потривожити?"

Фотограф зрозумів, що другого шансу зробити знімок не буде, тому протягом 15 хвилин плавав поруч з акулою в стані величезного стресу. Коли тварина нарешті сповільнилася, Боден прискорився, опинився перед її пащею, підніс до неї камеру і буквально за пару секунд зробив серію з 10 фотографій.

"У той момент акула знову вирішила прискоритися, ледь не потягнувши мене за собою. Я відсунувся, вибачився за вторгнення і затамував подих. Акула пішла, я подивився на екран камери... інше ви знаєте!" - написав він.

При цьому переможець конкурсу не дуже задоволений своїм вчинком. "Зазвичай я не працюю таким чином. Ми є гостями, коли потрапляємо на територію цих тварин в морі. Наш борг поважати їх і не турбувати, навіть якщо це іноді означає упускати можливості або фотографії", - вважає Боден.

Серед інших переможців конкурсу - Джеффрі Хейнс з фотографією морського коника (категорія "Макро") і Мартін Стрміска, що показав крихітного дайвера у величезній темній підводній печері (категорія "Широкий кут").

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...