Хіти тижня. Евакуюють населення в радіусі 500 км: Катастрофа на хімзаводі у Франції поставила під удар 13 навколишніх міст (фото, відео)

У ніч на четвер, 26 вересня, в місті Руан на півночі Франції трапилася масштабна пожежа на хімічному заводі.

Пожежа на заводі Lubrizol, який виробляє спеціальні хімікати, почалася приблизно о 2:40 ночі. Інформації про жертв і постраждалих немає, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Відзначається, що префект департаменту запустив спеціальний план втручання й ухвалив рішення про евакуацію населення в радіусі 500 метрів навколо підприємства.

У результаті інциденту французька влада закрила школи і садки в 13 містах поблизу Руана.

Забили на сполох також через небезпеку забруднення річки Сена. Влада ініціювала проведення аналізів води і повітря. Жителів також попередили про необхідність мити овочі й фрукти.

"Немає елементу, який змушує нас вірити, що дим шкідливий", – прокоментував міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанера.

"Там буде жорстка версія": Нардеп розповів про консульські послуги для військовозобов'язаних

четвер, 18 квітень 2024, 8:30

Представник української делегації в ПАРЄ, яка працює з правами людини, висловився про необхідність надання можливості українцям справедливо користуватися консульськими послугами, щоб запобігти масовим відмовам від громадянства. Про це йшлося в коментар...

Вчені розповіли, до якого максимального віку можуть дожити люди

четвер, 18 квітень 2024, 8:24

Люди споконвіку намагалися вигадати спосіб боротьби зі старінням та смертю. Тому протягом історії максимальна тривалість життя постійно зростала завдяки покращенню умов життя, медицині та гігієні, передають Патріоти України. Проте й досі наукова спіль...