Хіти тижня. Гаага для Ху*ла все ближче: Прокуратура Нідерландів представила новий доказ, що MH17 збили ракетою "Бука" (оновлено)

Телефонні розмови на сьогоднішній день є найбільш конкретними доказами у справі MH17 щодо трьох російських і одного українського підозрюваних.

Прокуратура Нідерландів під час судових слухань у справі збитого над Донбасом у 2014 році літака MH17 представила запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий установкою "Бук", про яку говорили підозрювані, передають Патріоти України з посиланням на NRC.

Зазначається, що телефонні розмови на сьогоднішній день є найбільш конкретними доказами у справі MH17 щодо трьох російських і одного українського підозрюваних.

Новий запис показує, що проросійські сепаратисти думали, що збили український винищувач.

О 16.48 вечора, незабаром після краху MH17 на сході України, підозрюваний Леонід Харченко телефонує підозрюваному Сергію Дубінському. "Ми вже на місці. Ми вже збили "Сушку" (український літак – ред)", - каже Харченко.

Пізніше ввечері, о 19.52, Дубинський телефонує підозрюваному Олегу Пулатову і запитує: "Скажіть, наш "Бук" стріляв чи ні?" Пулатов відповів: "Бук" збив "Сушку" після того, як "Сушка" збила "Боїнг".

Після цього Дубинський зателефонував до головного підозрюваного Ігоря Гіркіна, який очолював збройні сили самопроголошеної"ДНР".

Прокурори нагадали, що що ніяких інших літаків, крім MH17, 17 липня ніхто не збивав, а в уламках літака і тілах пасажирів були знайдені фрагменти від ракети "Бук".

Прокуратура представила нові докази в ході відповіді на слідчі запити адвокатів Олега Пулатова минулого тижня. Захист стверджував, що альтернативні сценарії - такі як можливість того, що MH17 був збитий українським винищувачем - не можуть бути виключені.

Однак, на думку прокуратури, існує так багато доказів, що вказують на російську ракету з "Бука", що інші версії не потребують подальшого розслідування.

3 липня суд має повідомити, які побажання захисту були задоволені. Поки не ясно, коли почнеться розгляд справи по суті.

Нідерландські прокурори вважають недоцільними закиди адвокатів Пулатова, які наполягають, що розслідування не завершене. Зокрема, щодо “сценарію військового літака”.

Прокурори не одноразово наголосили, інформація щодо вивчення такої версії вже є в матеріалах справи, ба більше усі докази вказують на те, що МН17 знищив “Бук”. Тож, закликають суд відхилити запити на розслідування захисту Пулатова.

На суді розповіли, що при експертизі в рамі вікна кабіни MH17 був виявлений фрагмент ракети серії 9М38.

Фото з матеріалів слідства по справі MH17

Фото з матеріалів слідства по справі MH17

Фото з матеріалів слідства по справі MH17

Фото з матеріалів слідства по справі MH17

Він міцно застряг в рамі вікна і на ньому були сліди сажі, потрапити туди іншим способом, окрім як при підриві ракети, він не міг.

Відзначається, що знайдений в рамі чужорідний фрагмент виявився ідентичним фрагменту, яким ракета кріпиться до пускової установки «Бука».

Фото з матеріалу слідства по справі MH17

Фото з матеріалу слідства по справі MH17
На суді нагадали, що експертиза вже виявила в тілах і в уламках літака фрагменти ракети “Бук”.

Вилучені з літака фрагменти ракет "Бук"


Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...