Хіти тижня. Гігантські потвори псують оксамитовий сезон українцям на прогрітому сонцем Азовському морі

На узбережжі Азовського моря оксамитовий сезон не тільки у відпочивальників, але й у величезних медуз, які припливли до берега. Скупчення дошкульних організмів помітили в Приморському Посаді Запорізької області, зазначають Патріоти України.

Автори відео стверджують, що сьогодні, 20 вересня, діаметр медуз досягає 30-40 см. Вони дрейфують у лінії прибою. При цьому на узбережжі панує абсолютний штиль. Про це повідомляє "РІА Мелітополь".

Відпочивальники також розповіли, що у воді можна побачити сотні мальків піленгаса - вид морських риб з сімейства кефалевих.

Нагадаємо, що в цьому курортному сезоні на Азовському морі була небувала кількість медуз, яких прибирали з пляжу навіть граблями. У Кирилівці медузи знову не давали відпочивальникам нормально покупатися в морі. Вода була переповнена морськими мешканцями і в неї було дуже неприємно заходити.

При цьому не всі відпочивальники були засмучені таким скупченням медуз біля узбережжя. У Бердянську послідовники альтернативної медицини вирішили використовувати отруту медуз собі на благо. Відпочивальники почали натиратися медузами прямо на пляжах.

Відпочивальники вважають, що медузи лікують артрит, і їх необхідно втирати у хворі місця. Потрібно тільки переконатися, що у вас немає алергії на медуз. Зовсім екзотичне застосування медуз – це кухня. В Японії та Китаї їдять медуз в смаженому, сушеному вигляді, оскільки медузи багаті вітамінами і амінокислотами.

Джерело: РБК-Україна

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...