Хіти тижня. Головний санітарний лікар розповів, коли коронавірус досягне свого піку в Україні

Він наголосив, що зараз докладається максимум зусиль, аби уникнути піку.

Якщо не зміниться динаміка захворюваності на коронавірус, то пік хвороби в Україні очікується 14 квітня. Про це під час брифінгу на Тернопільщині повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

При цьому він наголосив, що зараз докладається максимум зусиль, аби уникнути піку.

"У нас є прогноз піку захворюваності, але ми робимо все для того, щоб цей прогноз не збувся. Якщо буде динаміка така як сьогодні, а ми маємо десь 30% приріст захворюваності щодня, то пік може настати з 14 квітня. Водночас превентивні заходи, які уряд днями прийняв, дозволять розтягнути нам цей період. Наше головне завдання – не допустити піку, а розтягнути захворюваність у часі, для того, щоб система охорони здоров’я без збою надавала медичну допомогу всім, хто її потребує", – сказав Ляшко.

Він додав, що для покращення алгоритму виявлення хворих на коронавірус тепер на Covid-19 перевірятимуть усіх хворих на пневмонію.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...